کرمان بالاترین درصد تولید برق را از محل نیروگاه‌های حرارتی و سیکل ترکیبی دارد

  • خانه
  • نوشته ها
  • کرمان بالاترین درصد تولید برق را از محل نیروگاه‌های حرارتی و سیکل ترکیبی دارد

دومين نشست از سلسله نشست‌هاي جامعه و انرژي با موضوع اقتصاد انرژي، تنظيم گري و چالش هاي آن به همت اندیشکده تدبیر انرژی اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و كشاورزي کرمان و مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی وزارت نیرو و با همكاري مركز مطالعات سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي پژوهشگاه نيرو در هجدهم مهرماه 1400 برگزار شد.

بخش اول- سخنان مهندس سيد مهدي طبيب زاده

 رييس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی كرمان

با توجه به موفقیت نشست قبلی انرژی و بازخوردهای خوبی که به دنبال داشت، مصمم شدیم تا این سلسله نشست ها را ادامه دهیم با این امید که این سلسله مباحث تغییری در وضعیت موجود و در بهبود حکمرانی انرژی ایجاد نماید.

اتاق کرمان با درک این موضوع، به کارگیری امکانات و استفاده از صاحب نظران بر این باور است که می تواند نقش موثری را در این زمینه ایفا کند.

بحث انرژی و اقتصاد انرژی به دلایل متعددی برای کشور و خصوصاً استان کرمان بسیار دارای اهمیت است و اندیشکده تدبیر انرژی نیز به همین منظور تشکیل شده است تا به این موضوعات بپردازد. امیدوار هستیم این گفتمان سازی در تصمیم گیری های کشور موثر باشد.

انرژی، قلب اقتصاد استان کرمان می­باشد، گرچه صنایع معدنی بسیاری در استان وجود دارد و می­توان گفت پیشران اقتصادی استان در حال حاضر بخش معدن است؛ اما پرواضح است اگر اقتصاد انرژی در آن دیده نشود و یارانه انرژی را بردارند، این فعالیت ها اقتصادی نیستند؛ به این دلیل که یارانه انرژی بخش صنعت و معدن از سودی که شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی در کشور می­برند بسیار بیشتر است. به این معنا است اگر صنایع سودی هم می برند این یارانه انرژی در درون این بنگاه ها پنهان شده است.

انرژی با معیشت، رفاه، امنیت و اشتغال استان کرمان عجین شده است، در تابستان گذشته که در پیک مصرف انرژی برق مجبور شدیم به واحدهای صنعتی استان خاموشی بدهیم، خسارات بسیار سنگینی به صنایع وارد شد که در اکثر مواقع می توان گفت این خسارات غیر قابل جبران می­باشند.

آینده مبهمی که تولید انرژی الکتریکی و تامین انواع انرژی دیگر در استان دارد نگرانی هایی را ایجاد کرده است. متاسفانه از همین الان قابل پیش بینی است که کمبود گاز و یا دیگر مشتقات نفتی در زمستان زمینه ساز مشکلات زیادی به خصوص برای بخش اقتصاد کشور خواهد شد.

با توجه به اینکه استان کرمان بالاترین درصد تولید برق را از محل نیروگاه های حرارتی و سیکل ترکیبی دارد، آینده تامین آب برای نیروگاه های سیکل ترکیبی به لحاظ محدودیت های منابع طبیعی مبهم می­باشد.

استان کرمان به دلیل قرارگرفتن در ذوزنقه طلایی در تولید برق از انرژی خورشید دارای شرایط ویژه ای است؛ اما محدودیت های موجود در سطح ملی و استانی باعث عدم پیشرفت در این زمینه شده است، به طوری که در استان حداکثر 63 مگاوات ظرفیت نیروگاهی خورشیدی نصب شده داریم.

برنامه ریزی شده است جلسه شورای گفت و گوی استانی دولت و بخش خصوصی در 29 مهرماه در اتاق کرمان با حضور برخی از نمایندگان مجلس، مدیران اجرایی و نمایندگانی از قوه قضاییه و دستگاه های نظارتی تشکیل شود تا به بررسی چالش ها و ارائه راهکارهایی برای توسعه انرژی خورشیدی به عنوان یک راه برون رفت از کمبودهایی که در تولید انرژی در آینده خواهیم داشت، بپردازیم.

گزارش کامل نشست را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.